Mijn verhaal: persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling staat ook bekend als persoonlijke groei. Dit is een wonderlijk en prachtig proces. Ja, het kan pijnlijk zijn wanneer je groeit. Maar daarna is het zo ontzettend mooi als het je gelukt is om stappen te zetten.

Vandaag wil ik graag een verhaal met je delen. Ik wil dit delen om je mee te geven wat er allemaal mogelijk is. Tot voor kort durfde ik mezelf niet voor de volle 100% te laten zien. Ik vond bijvoorbeeld op een foto staan iets ontzettend verschrikkelijks. Ik probeerde eigenlijk te voorkomen dat ik maar op de foto zou komen.

Natuurlijk heeft iedereen iets wat iemand niet fijn of prettig vindt. Heel vaak is dit vanuit angst. Angst is een emotie die ons vaak tegenhoudt. Wellicht herken je wel het negatieve stemmetje. Het stemmetje dat zegt: doe maar niet, het kan toch niet, dit vinden andere mensen vreemd, oh zie je wel ik sta nooit eens normaal op een foto, oh nee ik zie er niet uit en nog vele andere voorbeelden. Deze gedachten, deze negatieve gedachten beperken je. Dit kun je beperkende overtuigingen noemen. Het mooie is dat je deze beperkende overtuigingen kunt loslaten. Het loslaten van dit soort overtuigingen leidt tot persoonlijke groei. En nee, dat is niet altijd even makkelijk, het kost veel moed, kracht en energie. Echter, met de juiste technieken kun je deze beperkende overtuigingen loslaten.

De reden dat ik mezelf niet durfde te laten zien, was de beperkende overtuiging dat ik niet goed genoeg was. En nog vele andere overtuigingen. Verstoppen voor mezelf en anderen was de strategie die ik zelf toepaste om deze overtuigingen niet onder ogen te hoeven zien. Deze overtuigingen zijn heel hardnekkig en zijn vaak niet eenvoudig los te laten. Door het toepassen van de juiste technieken en rustig aan op te bouwen om mezelf meer te zijn en mezelf te kunnen laten zien, ben ik daarmee gaan oefenen, gaan spelen. Dit heeft voor mij geresulteerd in het durven poseren voor foto’s en filmpjes en uiteindelijk het durven dragen van een jurk. Elke keer als je een obstakel overwint, hoe klein ook, is het belangrijk om dit te verankeren voor jezelf. Zo kun je, als je even terugvalt in je oude patroon, makkelijker terugkeren naar waar je was. Dit soort processen gaat namelijk met vallen en opstaan. Persoonlijk gebruik ik een aantal manieren om deze stappen te verankeren, zoals het delen met een buddy en het maken van een video waarin ik vanuit mijn huidige gemoedstoestand vertel hoe het voelt. Door naar deze video te kijken, kun je weer in contact komen met de energie van dat moment. En met al die mooie kleine stapjes worden we elke dag een beetje beter. Kunnen wij elke dag meer voelen, meer connectie vinden met onszelf.

Wil jij meer weten wat mij persoonlijk echt geholpen heeft en deze stappen zelf ook leren? Zodat jij dit zelf ook kunt doen. Uit je comfortzone en groeien op persoonlijk vlak. Graag deel ik mijn tips en trucs met jou. Neem vandaag nog contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken wat jou kan helpen.

Heel veel liefs,

Leonie